appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 15 november

Er moet een stressmeting komen voor kinderen onder de drie jaar

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Als het aan het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid ligt, gaan we baby’s en peuters voortaan testen op stress. Kinderen die daar op jonge leeftijd last van hebben, hebben als ze ouder worden grotere kans op gezondheidsklachten, zoals burn-outs en depressies. Het NCJ formuleert het sterk, namelijk: “we leven op een tijdbom”.

Als je bij het consultatiebureau naast lengte en gewicht ook de hoeveelheid stresshormoon in een kinderhaar meet, zo is de gedachte, kun je eerder ingrijpen. Wat we dan precies moeten doen, weet het NCJ ook nog niet.

Heb je kinderen – van peuter tot puber – die worstelen met stress en druk? Of juist een goed idee hoe we dat moeten voorkomen?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1