appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 8 november

Het kabinet doet te weinig om de Groningers gerust te stellen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Dubbele agenda’s, de boel expres vertragen, maatregelen mooier voorstellen: Groningers die schade hebben geleden door de aardbevingen in het gebied, hebben weinig vertrouwen in het nieuwe beleid van het kabinet. Zo blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

De gaskraan gaat dicht vanaf 2030, besloot minister Wiebes, maar dat zorgt er niet voor dat inwoners zich veiliger voelen. Begin dit jaar was er nog een zware beving in Zeerijp.Twee derde van de mensen die zijn ondervraagd zeiden daarna dat ze geen vertrouwen hebben in het dichtdraaien van de gaskraan. En dat terwijl minister Wiebes afgelopen maart nog werd onthaald als de grote held toen hij met zijn plannen kwam om de Groningers te helpen.

Hebben de Groningers gelijk, of kan het gewoon niet zo snel opgelost worden?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1