appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 7 november

Deze verkiezingsuitslag is goed voor Amerika

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Terwijl de Republikeinen in de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten hun greep op de Senaat hebben verstevigd lijken de Democraten de meerderheid te hebben veroverd in het Huis van Afgevaardigden. En daarmee is de politieke balans in het Congres hersteld.

Hoewel de Democraten in het Huis hebben aangegeven te willen samenwerken met de president is Donald Trump de absolute steun in het Congres kwijt. En dat betekent dat hij meer rekening moet houden met de politieke verhoudingen.

Biedt de uitslag inderdaad ruimte voor samenwerking? Of leidt het juist tot meer verdeeldheid omdat Trump zijn ‘carte blanche’ in het Congres kwijt is?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1