appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 2 november

Het is goed als de Formule 1 terugkeert naar Zandvoort

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De Formule 1-organisatie heeft het circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om de Grote Prijs van Nederland te organiseren. Volgens Prins Bernhard, mede-eigenaar van het Zandvoortse circuit, gaat het om een unieke kans.

Er hangt wel een prijskaartje aan de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort. De totale kosten worden tussen de 30 en 40 miljoen geschat. Natuurlijk: het circuit ligt prachtig aan zee, maar is bij grote drukte lastig te bereiken. Is Nederland te klein voor dit soort grote sportevenementen? Of is het juist een mooie kans om je als land te profileren en jezelf sportief op de kaart te zetten? De ‘Max-gekte’ levert namelijk ook weer geld op. De inkomsten voor de BV Nederland (hotels, horeca, pr-waarde regiomarketing)  worden geschat op 80 miljoen euro.

Ben je trots op de prestaties van Max Verstappen en zit je altijd voor de buis? 

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1