appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 1 november

Om de CO2-doelstellingen te halen moet de maximumsnelheid omlaag

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Premier Mark Rutte mag graag scheuren over de snelweg. Maar als het aan D66 ligt, is het een optie om de maximumsnelheid te verlagen om de uitstoot van CO2 de komende paar jaar sterker terug te dringen.

De Tweede Kamer debatteerde tot diep in de nacht over het Klimaatakkoord. GroenLinks zet vooral in op de sluiting van de kolencentrales. Rob Jetten van D66 zei vannacht dus ook bereid te zijn om die snelheid omlaag te doen. Tegen de afspraken in het regeerakkoord in.

Is het verlagen van de maximumsnelheid een redelijke pijnloze manier om een stap te zetten in het halen van die CO2-doelstellingen? Of zet het weinig zoden aan de dijk en moeten vooral de grote vervuilers worden aangepakt?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1