appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 31 oktober

Populaire politieke partijen die alles anders willen moeten meeregeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

‘Wij zullen alles anders doen’,  is een goed scorende politieke boodschap. Als het aan Piet Hein Donner ligt, moeten nieuwe politieke partijen die veel zetels winnen met die belofte, ook maar zo snel mogelijk laten zien of ze dat waar kunnen maken of niet.

‘Maak ze medeverantwoordelijk’, dat is het voornaamste advies van de CDA-coryfee. Hij neemt vandaag afscheid als vice-voorzitter van de Raad van State met deze boodschap.

Is dat de manier om dwarse politieke nieuwkomers – en hun achterban – meteen kennis te laten maken met de harde realiteit van regeringsdeelname? Of is het besturen van ons land een te belangrijke aangelegenheid om aan experimenten over te laten?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1