appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 26 oktober

Het eerste jaar Rutte III geeft vertrouwen in de toekomst

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Is het tijd voor een feestje? Vandaag bestaat het derde kabinet-Rutte precies één jaar. Het was een zware weg voor de vier coalitiepartijen om uiteindelijk tot een akkoord te komen. Maar op 26 oktober 2017 was het zover, Rutte III werd geboren. Het afgelopen jaar is dit kabinet de nodige hobbels tegengekomen. Zo was er veel discussie over het afschaffen van de dividendbelasting. Ook was er protest vanuit de publieke sector, voor een hoger loon en betere arbeidsomstandigheden. Maar dit kabinet zet ook vaart achter het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. 

Zal dit kabinet de rit uitzitten? Volgens CDA-senaatsfractievoorzitter Elco Brinkman en VVD’er Ed Nijpels dreigen er gevaren, zo zeggen ze vandaag in het Algemeen Dagblad. Zo zou dit kabinet lijden aan een verstikkende regeldrift en ontstaat er daardoor een “papieren Haagse werkelijkheid die niet wordt herkend.”

Op het regeerakkoord stond met grote letters: ‘Vertrouwen in de toekomst’ daarom deze toepasselijke stelling vandaag. Wat heeft dit kabinet voor u betekend? We horen jullie verhalen graag!

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1