appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 24 oktober

De doodsoorzaak van mensen onder de 40 moet standaard worden onderzocht

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De doodsoorzaak onder de 40 jaar standaard onderzoeken, dat is wat forensisch patholoog Frank van de Goot wil, zo zegt hij vandaag in het Algemeen Dagblad.

Volgens van de Goot wordt er vaak een natuurlijk doodsoorzaak genoteerd, terwijl er nauwelijks onderzoek is gedaan. Dit kan een schat aan informatie opleveren volgens van de Goot. De doodsoorzaak wordt bijvoorbeeld vaak aan een hartinfarct geweten, terwijl dit helemaal niet het geval is. Van de Goot: “Die stonden dus allemaal verkeerd in de statistieken en op die verkeerde statistieken wordt beleid gemaakt.”

Daarnaast kan meer onderzoek leiden tot het ontdekken van erfelijke aandoeningen, die voor familieleden van belang kan zijn.

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1