appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 22 oktober

Wim Kok was premier van alle Nederlanders

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nuchtere leider in de polder, koning van het poldermodel, misschien wel de laatste premier van alle Nederlanders... Hoe herinnert u zich de dit weekend overleden Wim Kok?

Volgens Koning Willem Alexander is Nederland hem veel dank verschuldigd. Collega-politici en journalisten spreken over een premier die zich heeft ingezet voor het volk. Eerst als vakbondsleider, daarna als premier van Nederland. Hij loodste de PvdA door een WAO-crisis, leidde twee paarse kabinetten. Met zijn motto ‘werk, werk, werk’ creëerde hij met zijn eerste kabinet 1,2 miljoen banen.

Zelf wilde Kok graag premier van alle Nederlanders zijn, heeft u dat ook zo ervaren?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1