appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 17 oktober

De armoede in Nederland had al lang opgelost kunnen zijn

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Geen geld voor een sportclub of een uitstapje, een ziektekostenverzekering of soms zelfs geen geld voor eten. Ruim 1 miljoen mensen, bijna 600.000 huishoudens, in Nederland hebben in meer of mindere mate te maken met armoede.

Eerder trok de regering nog 100 miljoen extra uit voor het bestrijding van armoede, maar het aantal mensen dat in armoede leeft lijkt nog niet structureel af te nemen. Sterker nog volgens het Armoedefonds neemt het aantal hulpvragen juist toe. 

De vraag is wiens verantwoordelijkheid het is om de armoede op te lossen? Ligt die alleen bij de overheid of zijn we daar met z’n allen verantwoordelijk voor? 

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1