appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 15 oktober

Schone lucht moet veel hoger op de agenda

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Adem in, adem uit. Maar liefst niet zonder mondkapje. Volgens Milieudefensie hanteert de overheid namelijk veel te soepele normen voor de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide. 

Longartsen waarschuwen al jaren voor de schadelijke gevolgen van deze stoffen. Het zou volgens de Gezondheidsraad leiden tot 12.000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar. Tienduizenden mensen worden er chronisch ziek door.  We hanteren in Nederland een Europese norm. Maar is die norm streng genoeg? En zouden we zelf niet wat meer moeten doen? Voorgoed afscheid nemen van de die houtkachel of dieselauto bijvoorbeeld?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1