appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 12 oktober

Multinationals moeten zich opener opstellen naar de samenleving

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Premier Rutte had een helder advies aan de zestien topmannen uit het bedrijfsleven die hij gisteren in het Catshuis ontving: communiceer beter met de buitenwereld. Want de relatie tussen samenleving en multinationals is niet goed.

In het verleden waren we trots op onze grote bedrijven, maar door de discussie over de dividendbelasting, de miljoenenschikking met ING voor witwassen en het terugkerende debat over torenhoge bonussen is de liefde aardig bekoeld.  Aan de andere kant voelen multinationals zich gefrustreerd door de politieke bemoeienis met hun bedrijfsvoering en de beschuldiging vanuit de oppositie dat ze te veel politieke invloed zouden hebben.

Heeft de premier gelijk als hij zegt dat multinationals zich meer moeten mengen in het publieke debat?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1