appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 8 oktober

Nederland moet de CO2-uitstoot in 2050 op nul procent hebben

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De kans dat de aarde maximaal 1,5 graad opwarmt is klein, schrijft het VN-klimaatpanel in een nieuw tussenrapport. Maar dat is wel de inzet van de Parijse klimaatakkoord uit 2015.

Heleen de Coninck, een van de auteurs van het rapport, vindt dat Nederland als rijk land zelfs de ambitie moet opschroeven om tegenwicht te bieden aan landen als Mali of Zuid-Amerikaanse landen. Nul procent C02-uitstoot, in 2050 in plaats van de nu voorgestelde verlaging met 95%. 

Maar is dat reëel als er nu al zoveel problemen zijn bij het nemen van maatregelen om de uitstoot te beperken? Of is Nederland het inderdaad aan de wereld verplicht om er nog een schepje bovenop te doen? 

 

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1