appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 5 oktober

Het is goed dat de regering de kanalen met Rusland openhoudt

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

 

Wat doe je met een land dat probeert in te breken in onze servers? De regeringen in het Westen reageerden allemaal met verontwaardiging op het nieuws dat de Russische geheime dienst een cyberaanval heeft uitgevoerd op de OPCW in Den Haag. Is de maat niet een keertje vol voor de Russen? Moeten we de banden niet resoluut verbreken?

Maar premier Rutte was gisteren duidelijk: we moeten met de Russen blijven praten. In een persconferentie zei hij dat de verhouding tussen Nederland en Rusland slecht is, maar dat de kanalen open moeten blijven. Nederland is immers een klein land dat afhankelijk is van andere landen: boos opstaan voelt misschien lekker, maar we wellicht schieten onszelf ermee in de voet.

Wat vind jij? Moet Nederland eens goed signaal afgeven en met de vuist op tafel slaan, of heeft Rutte een punt en moeten we in gesprek blijven?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1