appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 28 september

Drugsgebruik in het verkeer is een onderschat probleem

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Goedemorgen! Maar liefst 1250 mensen zijn het afgelopen jaar opgepakt omdat ze reden onder invloed van drugs. Sinds een jaar gebruikt de politie nieuwe speekseltesten en die zijn een groot succes: er zijn veel meer automobilisten gesnapt. Cannabis was de meest gebruikte drug, gevolgd door amfetamine en cocaine. Deze middelen hebben veel invloed op de rijvaardigheid.


Het Openbaar Ministerie vindt de cijfers zorgelijk. Vanochtend zei landelijk verkeersofficier Achilles Damen op NPO Radio 1 dat hij graag een Postbus 51-campagne zou zien om drugsgebruik in het verkeerd te verminderen. Een soort BOB dus, maar dan met drugs.

Waarom realiseren zoveel mensen zich niet dat drugs gebruiken voor het rijden levensgevaarlijk is? Van alcohol weet iedereen het immers inmiddels wel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1