appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 21 september

Het is idioot dat we contracten ondertekenen die we niet begrijpen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Als je een contract tekent voor bijvoorbeeld een huis of een baan, lees je het dan helemaal door voordat je jouw handtekening zet? Bijna de helft van alle consumenten doet dat niet, zo blijkt uit een onderzoek van de juridisch dienstverlener DAS. Veel mensen snappen niks van deze moeilijke teksten en besluiten daarom maar gewoon te tekenen.

Idioot eigenlijk, toch? Het gaat om belangrijke beslissingen, waar soms honderdduizenden euro’s mee gemoeid zijn. Waarom zou je dan niet even de moeite nemen om een tekst goed door te lezen, of om hulp in te schakelen van iemand die het wél snapt?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1