appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 18 september

Dit kabinet verdient het voordeel van de twijfel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het nog-niks-voor-mekaarkabinet kopte de Volkskrant deze ochtend. Geen pensioenhervorming, geen klimaatakkoord, geen hervorming van de arbeidsmarkt. Alleen de dividendbelasting schaffen ze af. En dus kan het kabinet Rutte III niet rekenen op veel vertrouwen van de bevolking.

Dat blijkt dan weer uit een onderzoek van Ipsos in opdracht van de NOS. Een meerderheid van 54 procent zegt weinig of geen vertrouwen te hebben in het kabinet en in de politiek in het algemeen.

Is dat niet wat voorbarig? Oordelen we niet te snel, en te hard? Volgens de koopkrachtplaatjes gaat iedereen er volgend jaar op vooruit. Dat is toch ook wat waard. Bovendien, het is pas de eerste Prinsjesdag van dit kabinet.

Welke minister toont volgens u wel daadkracht? Zijn er ministeries die juist goed presteren?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1