appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 14 september

We moeten blij zijn met 1,5 procent koopkracht stijging

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het nieuws is inmiddels overal gelekt: er wordt een koopkrachtstijging van gemiddeld 1,5 procent verwacht. Dat betekent dat de meeste mensen in Nederland er op vooruit gaan, als de berekeningen kloppen die aanstaande dinsdag tijdens Prinsjesdag worden gepresenteerd.

Tegelijkertijd vloog ons het nieuws deze week om de oren dat we meer zullen moeten betalen voor de zorgpremie volgend jaar, onze energiekosten zullen stijgen en economen waarschuwen voor een nieuwe financiële crisis. De oppositie reageert dan ook  schamper op deze voorspelde koopkrachtstijging. Vorig jaar ging bijna de helft van de Nederlanders er juist op achteruit ondanks de positieve voorspellingen. Maar de coalitie heeft al het vertrouwen in een beter gevulde portemonnee voor de Nederlander.

Hoe veel vertrouwen heb jij in deze koopkrachtstijging? Waar ga jij je extra geld aan besteden? Of denk je dat die 1,5 procent meer gebakken lucht is? 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1