appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 7 september

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn voor Nederland een onmogelijke opgave

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nederland moet op de kop, zo niet dan blijven de klimaatdoelstellingen onbereikbaar. Dat advies krijgt de regering vandaag van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Alle energie die in het klimaatakkoord wordt gestoken ten spijt, als er niet wordt doorgepakt dan blijven de klimaatdoelen slechts een ambitie, zegt het Planbureau. Om het draagvlak voor energietransitie te benutten moeten de lasten die met overgang gepaard gaan eerlijk worden verdeeld. Het planbureau spreekt van een ‘enorme opgave’.

Wij gaan een stapje verder. Als burgers niet méér worden betrokken bij de energietransitie worden de klimaatdoelstellingen onhaalbaar.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1