appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 4 september

Wie bekent in de rechtszaal moet een lagere straf krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een lagere straf bij bekentenis? Daar praten we vandaag over in Stand.nl. Dit onderwerpis aangedragen door communitylid en strafadvocaat Frank van Ardenne.

Hij las met enthousiasme een column van de Rotterdamse strafrechter Jacco Janssen. Die vindt dat als een verdachte bekent een lagere straf op zijn plaats is.

Een verdachte die erkent dat hij verkeerd heeft gehandeld, is op de weg terug. Door het herkennen van het foute gedrag en het inzien dat daar iets aan gedaan moet worden, wordt de kans op herhaling kleiner. Een van de doelen van strafoplegging is dan al gehaald

Denk je ook dat met dit voorstel de kans op recidive wordt verkleint? Of vind je dat iemand die een misdrijf pleegt gewoon op de blaren moet zitten?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1