appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 31 augustus

Er moet een vleestaks worden ingevoerd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De stelling wordt aangedragen door communitylid Jan ten Cate. Volgens Ten Cate moet de vleestaks er komen, omdat het beter is voor dierenwelzijn, milieu en de gezondheid. “Vlees is een luxeproduct en moet daarom onder het hoge Btw-tarief van 21% vallen”, zegt Jan ten Cate.

Heeft Jan ten Cate gelijk? Of is een taks niet nodig omdat in ons land toch al steeds minder vlees gegeten wordt? En raak je met de maatregel niet vooral mensen die toch al lastig kunnen rondkomen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1