appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

donderdag 30 augustus

Wilders moet stoppen met zijn cartoonwedstrijd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In Pakistan demonstreren duizenden islamisten tegen de voorgenomen cartoonwedstrijd van Geert Wilders. De PVV-leider heeft opgeroepen de profeet Mohammed af te beelden in een spotprent. Het levert Wilders 100 doodsbedreigingen per dag op. Eerder werd in Den Haag een man opgepakt die Wilders met de dood bedreigde.

De regering probeert rustig te blijven. Toch moeten er net als 10 jaar geleden toen de film Fitna, ook door Wilders, werd aangekondigd zorgen bestaan over mogelijke aanslagen. Terroristen richten hun woede immers op héél Nederland. Geert Wilders zegt dat hij de onverzoenlijkheid van extremisten wil ontmaskeren.

Heeft hij gelijk en moeten we het hoofd koel houden? En de woedende Pakistanen negeren? Of leidt de actie van Wilders tot niets? En brengt hij ambassadepersoneel of toeristen in het buitenland in gevaar? Het kabinet en de veiligheidsdiensten zijn in ieder geval extra alert en nemen doodsbedreigingen serieus. Is de cartoonwedstrijd niet overbodig? We weten toch al dat het moslimfundamentalisme bestaat? Of is het goed om de vinger nogmaals op de zere plek te leggen?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1