appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 21 augustus

De excuses van de paus zijn onvoldoende

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Paus Franciscus biedt een ongekend excuus aan voor het seksueel misbruik in de katholieke kerk. In een brief schrijft de kerkleider deze week dat ‘we geen oog hebben gehad voor de allerkleinsten; we hebben ze aan hun lot overgelaten’.

Uit de eerste reacties is op te maken dat de excuses weinig indruk maken. De paus heeft zich al eerder sterk uitgesproken tegen seksueel misbruik door geestelijken, maar ondernam in de praktijk, tot nu toe, te weinig actie. Het ‘zero-tolerance’-beleid van de paus heeft geen einde gemaakt aan wegmoffelen en toedekken.

Excuses lijken kortom niet voldoende, maar wat moet de Paus dan doen? Wat vindt u van het Pauselijk ‘mea culpa’ en denkt u dat de slachtoffers er voldoende steun aan kunnen ontlenen.

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1