appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 22 juni

Het bindend referendum moet er komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een bindend referendum zou de democratie kunnen versterken. Dat schrijft de staatscommissie parlementair stelsel onder leiding van Johan Remkes in haar tussenrapport. Volgens Remkes zou het bindend correctief referendum kunnen fungeren als een ventiel of een veiligheidsklep.

De oud-minister onderzoekt onder andere of mensen zich nog wel goed vertegenwoordigd voelen door het parlement. Volgens de staatscommissie is er geen sprake van een crisis in de democratie, maar kent het huidige stelsel wel tekortkomingen.

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1