appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 7 december

Het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is onverstandig en contraproductief

Vandaag te gast: Sjoerd Sjoerdsma, Tweede Kamerlid D66 & Thierry Baudet, fractievoorzitter Forum voor Democratie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël leidt tot woede in het Midden-Oosten. In verschillende landen zijn mensen vannacht de straat op gegaan om te protesteren tegen die erkenning….

Onder andere Egypte, Turkije, Iran, Jordanië, Marokko, Libanon en Qatar hebben de actie van Trump veroordeeld. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken van Qatar komt het besluit neer op niets minder dan 'een doodvonnis' voor iedereen die vrede wil.

Maar de reacties komen niet alleen uit de Arabische wereld. Ook de VN-chef Guterres, de Europese Unie en de Franse president Macron hebben al in diplomatieke termen laten weten het besluit te betreuren. Het Kabinet  kwam bij monde van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra snel met een duidelijke reactie en dat is dan ook de stelling van vanochtend; Het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is onverstandig en contraproductief.

U kunt bellen 0800-1101 of stemmen via stand.nl

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1