appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

maandag 7 augustus

Dit is het moment om een serieuze eredivisie vrouwenvoetbal op te zetten

Vandaag te gast: Barbara Barend, sportjournalist, uitgever en presentator.

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Lef, creativiteit en aanvalslust. De Oranje-leeuwinnen, zoals ze nu al liefkozend worden genoemd, zijn Europees kampioen. De Nederlandse vrouwen wonnen gisteren overtuigend de Europese titel. Denemarken werd met 4-2 opzij gezet. De zegereeks is indrukwekkend. Zelfs geen enkele wedstrijd verloren. En het publiek vindt het prachtig, De stadion zaten vol bij wedstrijden van Oranje, de cafe’s deden goede zaken en in de Hollandse huiskamers keken elke wedstrijd van Oranje meer dan 2 miljoen mensen. Gisteren zelfs 4 miljoen.

 
Het vrouwenvoetbal zit dus in de lift. Grote vraag is nu hoe dit succes moet worden uitgebouwd. Het aantal vrouwenvoetballers groeit elk jaar, 153-duizend staan al op de KNVB-ledenlijst. Maar een professionele competitie voor vrouwen is er nog niet. Nu doen in eredivisie voor dames maar 8 clubs mee. Feyenoord en AZ hebben zelfs geen damesteams. Het momentum is nu. Of waait deze zomerhype weer over en zal het damesvoetbal in een landelijke voetbalcompetitie nooit zoveel aandacht krijgen als die van de heren?

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1