appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 28 april

De verzorgingsstaat dreigt onhoudbaar te worden als er opnieuw grote groepen immigranten naar Nederland komen.

Vandaag te gast: Jan van de Beek, immigratiedeskundige

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

“Stop de massa-immigratie om de verzorgingsstaat betaalbaar te houden,” dat was de kop gisteren in het Algemeen Dagblad. Het citaat komt niet uit de mond van PVV-leider Wilders, maar uit die van immigratie-deskundige Jan van de Beek. 

Hij doet al jaren onderzoek naar de kosten van immigratie. En voor die immigratie moet volgens Van de Beek een bovengrens komen. Een gemiddelde Nederlander kost de schatkist volgens de onderzoeker 45.000 euro. Een gemiddelde asielzoeker kost - vanwege langdurige werkloosheid en de kosten die daar uit voortvloeien – zo’n 300.000 euro. Als we zo doorgaan, gaat dat tientallen miljarden kosten. En dat trekt ons sociale vangnet niet, zo becijfert hij.

Maar hoe moet het dan met die miljoenen die nu op drift zijn? Met vluchtelingenstromen? Met de solidariteitsgedachte achter het Vluchtelingenverdrag? Aan de andere kant: ook gevoelige discussies moet je voeren met open vizier en op basis van feiten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1