appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 10 april

Rekeningrijden is onvermijdelijk

Vandaag te gast: Steven van Eijck, voorzitter van mobiliteitsorganisatie Rai Vereniging

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Er moet nu echt iets gebeuren aan de drukte op de wegen en de enige oplossing om dat voor elkaar te krijgen is rekeningrijden. Mobiliteitsorganisaties Rai Vereniging, BOVAG en de ANWB willen dat een volgend kabinet dit zo snel mogelijk invoert.

Het gaat goed met de economie en dat is te merken op de weg. Vorig jaar waren er voor het eerst 8 miljoen auto’s in Nederland. Het gevolg is dat de wegen dichtslibben en dagelijks een half miljoen mensen in de file staan. De vraag naar mobiliteit blijft ook de komende jaren fors stijgen. Naar verwachting zullen de dagelijkse files daardoor tot 2021 met maar liefst 38 procent toenemen.

Bredere wegen, spitsstroken en meer wegen; het helpt allemaal niets tegen het fileprobleem. Het enige wapen is rekeningrijden, zegt Steven van Eijck, voorzitter van mobiliteitsorganisatie Rai Vereniging. En daarin staat hij niet alleen. Er is bijna geen deskundige meer die niet zegt dat het tijd wordt voor flinke maatregelen. Is rekeningrijden dan echt de oplossing? Of krijgt de automobilist het gevoel dat hij - jawel, daar is hij weer - als melkkoe wordt gebruikt?

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1