appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
Afbeelding

dinsdag 21 februari

We moeten voorkomen dat ouderen hun leven als voltooid ervaren

Vandaag te gast: Gert-Jan Segers, lijsttrekker voor de ChristenUnie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op 31 januari werd het  manifest ‘Waardig ouder worden’ gelanceerd. De ChristenUnie heeft samen met partners als de ouderenorganisatie KBO-PCOB ruim 17.500 handtekeningen verzameld die vanmiddag worden overhandigd aan staatssecretaris Van Rijn.

Het manifest pleit voor een minister van Ouderenbeleid, een actieprogramma voor de herwaardering van ouderdom en meer ondersteuning voor mantelzorg, vrijwilligerswerk en huisbezoeken om eenzaamheid tegen te gaan. 

Aanleiding voor het opstellen van het manifest was de discussie die ontstond over voltooid leven. Mogen mensen als ze echt genoeg hebben van het leven er uit stappen? Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vindt van niet. Daarom is hij één van de initiatiefnemers van het manifest ‘Waardig ouder worden’. Eerst moet er maar eens goed naar de ouderenzorg worden gekeken vindt Segers. Maar gebeurt dat niet al? Staatssecretaris Van Rijn heeft extra geld uitgetrokken voor de ouderenzorg. Hebben we hier niet te maken met verkiezingsretoriek?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1