appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 24 mei

Scholen kunnen beter stoppen met anti-pestprogramma’s

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

PRIMA, KiVa, Kanjer, PAD, komen deze termen je bekend voor? Dit zijn een aantal programma's die op scholen worden ingezet om pesten tegen te gaan.

Meer dan de helft van de basisscholen gebruikt een anti-pestprogramma waarvan niet kan worden aangetoond dat het werkt. Dat blijkt uit onderzoek van vijf Nederlandse universiteiten en het Trimbos Instituut. Zij hebben ruim 8.000 kinderen gevolgd en geanalyseerd of er in hun klassen daadwerkelijk minder werd gepest. Kunnen scholen beter stoppen met deze anti-pestprogramma's? Of is het goed dat er aandacht aan besteed wordt? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1