appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 17 november

Het bedrijfsleven moet zich veel meer bemoeien met het beroepsonderwijs

Vandaag te gast: Frank van Hout, lid MBO-Raad en College van Bestuur van het Friesland College

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Bedrijven moeten zich intensiever gaan bemoeien met het middelbaar beroepsonderwijs, dat vindt de Sociaal Economische Raad.

De SER constateert dat het onderwijs steeds vaker niet aansluit bij de vraag uit de markt. Veel sectoren schreeuwen om gekwalificeerd personeel maar vinden dat niet of onvoldoende. Dat komt door voortschrijdende technologie, robotisering, maar ook door de vergroening. Laat leren en werken meer samengaan, bepleit de SER bij het kabinet.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1