appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 23 mei

Het schrappen van regels lost de problemen in de zorg op

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Er wordt al jaren over gepraat, maar nu wil het kabinet dan echt paal en perk stellen aan de enorme hoeveelheid regels in de zorg, zoals formulieren die plotseling ingevuld moeten worden voor een behandeling kan worden voortgezet. De ministers Bruno Bruins, Hugo de Jonge en staatsecretaris Paul Blokhuis presenteerden een plan dat de regeldruk bij de zorg jaarlijks moet verminderen.

‘(Ont)regel de zorg’ heet het en volgens de bewindslieden zelf is dit ‘het meest concrete plan’ ooit. Het kwam tot stand na ‘schrapsessies’ met mensen in alle uithoeken van de zorg, van huisartsen tot de inspectie, van fysiotherapeuten tot zorgverzekeraars.

Is dit nu eindelijk de oplossing, wordt werken in de zorg weer leuk en hebben artsen en verpleegkundigen straks weer écht de tijd om hun patiënten goed te helpen? Of schieten we er maar weinig mee op? En welke regel in de zorg mag van u meteen de deur uit?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1