appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 21 februari

De democratie functioneert prima zonder referendum

Vandaag te gast:

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een krappe meerderheid in de Tweede Kamer steunt afschaffing van het referendum. Ook komt er geen referendum over deze afschaffing. In een fel debat kreeg D66 minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken gisteren veel kritiek van de oppositie.

Zo zou de referendumwet veel te snel worden afgeschaft. Is die kritiek terecht? Is Nederland door afschaffing minder democratisch geworden? Is D66 gezwicht voor coalitiegenoten CDA, VVD en de ChristenUnie? Of is juist het helemaal niet verstandig de bevolking te raadplegen over belangrijke onderwerpen? Politici zijn toch de professionals.

 

 

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1