appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 22 mei

Kinderarbeid is de verantwoordelijkheid van de consument

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Smartphones, goedkope kleding uit Bangladesh maar ook de hazelnotenpasta op je boterham. Grote kans dat bij een van deze producten kinderarbeid gebruikt is. Daarover gaat vanochtend de stelling. Terre des Hommes start vandaag een publiekscampagne tegen de manier waarop mica wordt gewonnen. Mica is een mineraal dat in mobieltjes, verf, shampoo en auto’s zit. In onder andere India winnen 6-, 7- en 8-jarigen mica voor een kwartje per dag. Terre des Hommes roept Nederlandse consumenten op om een petitie te ondertekenen.

Bent u door deze berichtgeving geneigd producten met mica te vermijden? Of is het niet te doen om als consument helemaal geen producten meer te gebruiken waar kinderarbeid aan te pas is gekomen? Is dit juist iets wat alleen met een verbod vanuit de overheid geregeld kan worden?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1