appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 20 oktober

We moeten de robot omarmen

Vandaag te gast: Staf Depla, wethouder van Werk, Economie en Beroepsonderwijs in Eindhoven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Vandaag opent een nieuw uitzendbureau zijn deuren. Voor mensen én robots. Nou ja, uitzendbureau, eigenlijk is het een vermomde expositie op de Dutch Design week. Doel: laten zien dat robots mensen niet persé hoeven te verdringen, maar dat ze heel goed kunnen samenwerken. De laatste tijd is er – ook in de politiek – nogal wat vrees voor verdringing op de arbeidsmarkt. Met andere woorden: robots gaan mensen vervangen. Maar ligt dat zo zwart-wit? In elk geval vindt de Tweede Kamer al een tijdje dat er een nationaal debat moet komen over de voortschrijdende robotisering. Dus daar leveren wij vandaag onze bijdrage maar eens aan. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1