appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Max Verstappen crasht in kwalificatie, start achteraan

ANP
zaterdag 26 mei 2018 | NOS | Redactie Twitter

Voor Max Verstappen is de kwalificatiedag voor de Grand Prix van Monaco op een grote teleurstelling uitgelopen. De Nederlander crashte in de laatste vrije training en Red Bull slaagde er niet in de zwaar gehavende bolide op tijd klaar te krijgen voor de kwalificatie. Dat betekent dat Verstappen geen tijd kon neerzetten en zondag achteraan moet beginnen.

De pijn bij zijn team Red Bull verdween door het voortreffelijke optreden van Daniel Ricciardo. De Australiër, die alle trainingen domineerde, slaagde er voor de tweede keer in zijn leven in polepositie te veroveren. De eerste keer gebeurde dat ook in Monaco, twee jaar geleden.

Ricciardo foutloos

Waar Verstappen opzichtig faalde, haalde Ricciardo alles uit de Red Bull. Zonder een foutje te maken. In het tweede deel van de kwalificatie noteerde hij 1.11,278. Een baanrecord in Monaco. Dat het op de nieuwe hypersoftband, die in Monaco voor het eerst werd gebruikt, heel hard gaat bewees Ricciardo in het beslissende kwalificatiegedeelte. De Australiër perste er een rondje in 1.10,810 uit.

Lewis Hamilton (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari) en Kimi Räikkönen (Ferrari) waren bijna een halve seconde langzamer, maar probeerden in een alles-of-niets poging alsnog pole te grijpen. Ze kwamen tekort. Vettel belandde naast Ricciardo op de eerste startrij met 1.11,039. Hamilton (derde) en Räikkönen (vorig jaar op pole en nu vierde) moesten genoegen nemen met de tweede startrij.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Versnellingsbak

Verstappen bekeek het allemaal met gemengde gevoelens vanuit de pitbox. Hij had een goede startpositie in de derde training weggegooid. Bij Red Bull werd na de harde klap in de training - Verstappen had op dat moment de beste rondetijd achter zijn naam staan - alles uit de kast gehaald om de bolide alsnog op het circuit te krijgen.

De twee uurtjes tot de start van de kwalificatie leken in eerste instantie voldoende, maar uiteindelijk waren er te grote problemen met de versnellingsbak. Verstappen heeft na zijn overmoedige bui zondag iets goed te maken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1