appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bureau Sport: 'Froompy' schijnt enorm 'last te hebben van' zijn astma

NPO
vrijdag 11 mei 2018 | BNNVARA | Redactie

Elke vrijdag kijken Frank Evenblij en Erik Dijkstra voor Bureau Sport vooruit naar het komende sportweekend. Met dit keer aandacht voor: play-off voetbal, de Giro, Max Verstappen en meer. 

Krankzinnige play-offs

De heren vinden het voetbal dat in beide play-offs plaatsvindt steeds leuker. Zowel het promotie/degradatie voetbal als de strijd voor het Europese ticket vermaakt volgens hen de voetbalfan. "FC Emmen wint met 4-0, NEC heeft niet een kans gehad. En het absolute hoogtepunt: het eigen doelpunt van Stijn Spierings. Het was een prachtig doelpunt."

Ook dit weekend wordt er weer gespeeld. "Roda JC moet aan de bak, die hebben 0-0 gespeeld in een wedstrijd waarin Almere City veel beter was." Alle clubs uit de Jupiler League maken nog kans en dat vinden de heren van Bureau Sport helemaal niet erg. 

Rennen met wielen

In de Giro wordt er weer menig berg aangevallen en dat is sinds Dumoulin erbij is 'ontzettend leuk' om te kijken. Maar ook Gesink zal proberen om een etappe te pakken en Sam Oomen fietst ook aardig mee. Evenblij is met name benieuwd of 'Froompy' nog een beetje terug komt. Maar weet Dijkstra: "die schijnt enorm last te hebben van zijn astma, hij is zijn puffertje vergeten".

Formule Max

Dijkstra bekent aan ons: "Als Max niet om de prijzen meedoet, dan vind ik het al snel best wel saai." Het viel hem wel op dat die aanrijding in Baku veel te vaak besproken is. Max is veel bekritiseert, zijn stijl van rijden is volgens de heren inherent aan het feit dat je verongelukt. "Daarvoor zet ik juist de televisie aan, dank je wel Max. Dat je zo rijdt. Soms is het niks en soms is het alles maar dankzij Max gebeurt er wel vaak wat."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1