appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Toprugbyer Tim Visser? 'De meest arrogante jongen die ik ooit heb gezien'

AFP
donderdag 8 maart 2018 | NOS | redactie NOS Sport

Tim Visser is de beste Nederlandse rugbyer ooit. Als tiener vertrok hij naar Engeland en in 2012 werd hij international voor Schotland. Visser is relatief onbekend in eigen land, maar aan de andere kant van de Noordzee is hij een absolute ster. Er is nu een boek over hem: The Flying Dutchman in Schotland.

NOS-correspondent Suse van Kleef in is de auteur van het boek. In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Van Kleef, die in Groot-Brittanië werkt, over haar eerste ontmoeting met Visser. "Ik dacht: dit is de grootste man die ik ooit gezien heb. In lengte en in breedte. Hij zat uitgestrekt in een tweezitter en nam de hele bank in!"

"En ik dacht ook: dit is de meest arrogante jongen die ik ooit heb gezien. Hij is eraan gewend dat mensen naar hem luisteren. En hij vindt dat hij een van de beste spelers ter wereld is, als het om het scoren gaat. Daar doet hij helemaal niet bescheiden over. Toen ik hem zo hoorde praten, dacht ik af en toe: wat zeg je nou weer?"

In het boek schrijft Suse heel eerlijk op hoe Visser op haar overkomt. "Tim had de eerste twintig pagina's gelezen toen hij mij appte. Hij vond dat hij er niet zo goed vanaf kwam." Maar later, toen Suse haar hoofdpersoon beter leerde kennen, begon ze hem steeds sympathieker te vinden. "Dat wordt aan het einde van het boek wel duidelijk. Zijn houding is ook een manier om zijn werk te doen. Het is geen vervelende arrogantie."

Suse denkt juist dat de mentaliteit van Visser voor veel mensen een voorbeeld kan zijn. "Als je je zelfverzekerd presenteert, dan gaan mensen je ook geloven. Hij is ook echt een prof. Als hij op vakantie in Dubai is, plaatst hij nog een foto vanuit de gym op Instagram. Hij neemt zijn werk zo serieus, dat zouden we allemaal moeten doen."

Six Nations

Eigenlijk had Tim Visser nu met Schotland de Six Nations moeten spelen, het grootste rugbytoernooi in Europa dat nog ruim een week duurt. Maar Visser ontbreekt daar. Verslaggever Corné Hendriks ging op bezoek bij Visser en sprak met hem over zijn carrière, de toekomst, en de reden van zijn afwezigheid bij de Six Nations.

Waarom ontbreekt Tim Visser bij de Six Nations?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1