Sport
NOS

Duur puntverlies PSV in strijd om tweede plaats

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duur puntverlies PSV in strijd om tweede plaats

PSV en sc Heerenveen hebben met 2-2 gelijkgespeeld in Eindhoven. De bezoekers zijn de morele winnaar. PSV heeft nu nog maar één punt voorsprong over op concurrent AZ.

De Eindhovenaren namen het heft in handen, toch moest doelman Yvon Mvogo twee keer handelend optreden in de beginfase. Mitchell van Bergen nam niet helemaal goed aan, wat de kans voor hem lastiger maakte. Lasse Schöne schoot even later van afstand op de armen van Mvogo. PSV wist zich wel raad met de kleine ruimtes. Donyell Malen haalde in een keer uit na een goede combinatie met Mario Götze. Erwin Mulder tikte de bal over de goal.

Een doelpunt dat vaak op een training voorkomt, viel voor sc Heerenveen. Alle PSV-spelers liepen alleen maar achteruit toen Tibor Halilovic opstoomde. Dat hij van afstand zou afronden, had niemand van PSV verwacht. Ibrahim Sangaré probeerde het namens PSV ook van afstand, maar hij raakte de paal. Heerenveen bleef goed op de been in de eerste helft in het Philips Stadion.

Drie goals in drie minuten

In de rust greep trainer Roger Schmidt in. Hij wisselde Nick Viergever, Pablo Rosario en Eran Zahavi. Voor hen kwam het trio Armando Obispo, Noni Madueke, Yorbe Vertessen. Binnen drie minuten werd de wedstrijd opgeschrikt met drie goals. PSV keerde de stand eerst in hun voordeel. Vertessen tikte een voorzet van Philipp Max binnen. De eerste goal voor Vertessen in het shirt van PSV. Een minuut later bracht Cody Gakpo PSV met een fantastisch schot op 2-1. Siem de Jong maakte er 2-2 van, op aangeven van Schöne.

De mee opgekomen Lucas Woudenberg kreeg in de laatste tien minuten een dot van een kans. Door iets dat tussen een voorzet en een schot op doel in zat, belandde de bal op het dak van het doel. Ook PSV was nog dichtbij de zege. In de extra tijd mikte Marco van Ginkel een meter of twee naast.

Omdat AZ zaterdag won van RKC Waalwijk, komen de Alkmaarders dichterbij PSV. Met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil één punt in het voordeel van de Eindhovenaren voor deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie