Sport
NOS

Tweede plaats Verstappen op circuit Portimão, achter Hamilton

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede plaats Verstappen op circuit Portimão, achter Hamilton

Lewis Hamilton vergroot zijn voorsprong in de Formule 1 op Max Verstappen. De Brit won de race in Portugal en heeft daarmee acht punten voorsprong op de Nederlander, die tweede werd.

Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas begon de race vanaf de kop. Met Hamilton bepaalde Bottas het tempo. Omdat Kimi Räikkonen schade had, kwam een safety-car in de baan. Bij de herstart loerde Verstappen. Zijn reactievermogen bracht hem voor even naar plaats twee. Hamilton ging er even later met behulp van de DRS voorbij op het rechte stuk en haalde vervolgens ook zijn Mercedes-teamgenoot in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pitstops

Verstappen profiteerde het meest van de eerste serie pitstops. Hij en zijn team deden er veel minder lang over dan de collega's bij Mercedes. Sergio Perez ging op dat moment aan de leiding. Hij reed in dienst van Verstappen, maar moest op een gegeven moment Hamilton laten gaan. De Brit bleef tot aan het einde van de wedstrijd op kop.

Risico voor bonuspunt

In de laatste rondes gingen Bottas en Verstappen allebei voor een bonuspunt in het wereldkampioenschap, voor de snelste ronde. Een ronde voor het eind zette Bottas de snelste tijd neer. Het leek op een soort extra kwalificatierun. Verstappen dook onder de tijd van Bottas en had recht op het punt, ware het niet dat de jury hem ervan ontdeed. Verstappen was buiten de baan terechtgekomen toen hij te veel risico nam.

Het was de vijftiende keer dat het podium bestond uit het trio Verstappen, Hamilton, Bottas, een record in de Formule 1. Het record werd tot vandaag gedeeld met het trio Nico Rosberg, Sebastian Vettel en Hamilton.

Nikita Mazepin

Tijdens de race in Portimão ging het ook veel over de nummer laatst in de wedstrijd, Nikita Mazepin. De coureur kreeg straf omdat hij telkens in de weg reed. De commentatoren waren niet te spreken over de rijder. "Ik ken zo een aantal Nederlandse coureurs die het beter zouden doen", aldus analist Jan Lammers.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie