Sport
NOS

Max Verstappen wint op verraderlijk glad circuit van Imola

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint op verraderlijk glad circuit van Imola

De zege was voor Max Verstappen in de tweede wedstrijd van het Formule 1-seizoen, de GP Emilia-Romagna. Lewis Hamilton knokte zich na een crash terug naar de tweede plaats en blijft met de snelste ronde van de wedstrijd Verstappen één puntje voor in de stand om het wereldkampioenschap.

Een uur voor de race begon het met regenen. Dat betekende dat er over de baan verspreid droge en natte stukken waren. In de eerste bocht kregen de rivalen Verstappen en Hamilton daar al mee te maken. De Nederlander had vanaf de derde plaats een droomstart. Richting de eerste bocht passeerde hij zowel teamgenoot Sérgio Perez als Hamilton. Verstappen en de regerend wereldkampioen raakten elkaar, waardoor de Brit moest doorrijden met schade aan de voorvleugel. Door een crash van Nicholas Latifi in het achterveld kwam er een safetycar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Problemen bij Mercedes

Eerst nam Verstappen afstand van de concurrentie, maar toen de baan steeds verder opdroogde was het tijd om over te schakelen van de regenband op de gewone band. Dat deed de coureur van Red Bull eerder dan Hamilton. Omdat Mercedes meer tijd nodig had voor een stop, ging Verstappen een paar ronde daarna weer aan de leiding. Toen het rustig leek te zijn, brak de hel los bij Mercedes. Hamilton schoof van de baan. Terwijl hij in een uiterste poging uit de grindbak kwam en zijn weg kon vervolgen, crashte zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin had een aanvaring met George Russell. Beide auto's waren total loss en hadden zoveel schade veroorzaakt, dat de race na 34 ronden werd stilgelegd.

Na de herstart

Vlak voor de herstart verslikte ook Verstappen zich in een bocht. Hij kon het corrigeren, voor de race weer echt begon. Met goede, snelle rondes kwam een overwinning voor Verstappen niet meer in gevaar. Hamilton profiteerde van de pauze. De auto was weer zo goed in orde, dat de Brit kon terugkomen naar de tweede plaats achter Verstappen. Ook reed de rijder van Mercedes in het slot de snelste ronde van de wedstrijd. Met een ruim verschil achter hen werd Lando Norris derde.

Ster advertentie
Ster advertentie