appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Judoka Henk Grol klopt rivaal Roy Meyer

ANP
zondag 18 april 2021 | NOS | NOS Sport
Afbeelding

Henk Grol is vrijwel zeker van een ticket naar de Olympische Spelen. Hij bereikte zondagmiddag de finale van de EK judo in Lissabon door met ippon te winnen van de Tsjech Lukas Krapalek in de klasse boven 100 kilogram. Grol is in een felle strijd verwikkeld met Roy Meyer om een plek in de olympische selectie. Meyer bereikte later via de herkansingen de strijd om het brons en verloor dat duel. Grol werd tweede. 

Eerder op de dag troffen de twee rivalen elkaar voor eerst, nooit eerder waren ze in rechtstreeks officieel duel verwikkeld geweest.

Explosief gevecht

Het ging er in Lissabon vanaf het eerste moment stevig aan toe. Meyer startte uitermate explosief en had Grol binnen tien tellen al een voetveeg en een vinger in het oog bezorgd. Er vlogen wat woorden over en weer, waarna Grol Meyer vervolgens binnen een minuut wist te vloeren. Daarna was de animositeit nog niet voorbij. De twee negeerden elkaar en kibbelden bij het weglopen nog wat.

Duel tussen zwaargewichten Grol en Meyer

Meyer won vervolgens wel de herkansing met ippon van de Georgiƫr Levani Matiashvili en bereikte daardoor de strijd om het brons.

De EK zijn het laatste meetmoment voor de judobond, die eind deze maand beslist wie er naar de Spelen gaat. Daarbij gaat het om het resultaat na een kwalificatietraject van drie jaar.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1