Sport
EONOS

Gudde blij met publiek in speelronde 30: 'Hele seizoen op gehoopt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gudde blij met publiek in speelronde 30: 'Hele seizoen op gehoopt'

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, is blij dat er in speelronde 30 weer gedeeltelijk publiek welkom is in het betaald voetbal. Thuisspelende clubs mogen een beperkt aantal fans toelaten, die dan wel moeten kunnen aantonen dat ze geen corona hebben.

"Hier hebben we met z'n allen het hele seizoen op gehoopt", zegt Gudde in Langs de Lijn En Omstreken. De 30ste speelronde begint 23 april met de wedstrijd Willem II - RKC Waalwijk, daar zijn 2.000 fans welkom. Ook de wedstrijden Ajax - AZ en Feyenoord - Vitesse staan dan op het programma.

Eric Gudde

Het nieuws werd dinsdagavond met gejuich ontvangen door voetballiefhebbers, maar het zorgde ook voor verbazing bij verschillende clubs, waaronder Ajax en PSV. Zij stellen dat dit niet met de clubs is overlegd.

Gudde begrijpt dat niet. "Dat zij niet op de hoogte waren, klopt helemaal niet. Vorige week dinsdag hebben alle clubs bericht gehad dat het veiligheidsberaad groen licht had gegeven hiervoor."

Ajax - AZ

Ajax speelt in speelronde 30 tegen AZ, daar zijn dan als experiment 7.500 fans welkom. De wedstrijd waarin Ajax kampioen kan worden staat gepland om 20.00 uur, maar dat is nog wel een punt van discussie, aangezien het problematisch kan zijn met de avondklok (die gaat van kracht om 22.00 uur).

"We zijn op directieniveau met Ajax daarover in contact. De details moeten nog ingevuld worden, dus het zou ook nog 14.30 uur worden", zegt Gudde.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie