appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'RBC is op de weg terug'

ANP
dinsdag 30 maart 2021 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Ooit was RBC uit Roosendaal een trotse eredivisionist. Een degradatie en faillissement wierpen de club terug naar het amateurniveau, waar het nu langzaamaan uit terugkrabbelt. De club spreekt nu zelfs over 'een nieuw elan' die RBC er weer helemaal bovenop moet gooien. Superfan en maker van de podcast de Luiten Eric Konings vertelt in B.V.S.C. wat we van RBC mogen gaan verwachten.

BVSC over de comeback van RBC

Dat RBC ├╝berhaupt nog bestaat is al een opluchting voor Eric. "We waren bijna gefuseerd met de amateurclub RKSV Halsteren. Men ging in Roosendaal nog net niet juichend door de straten omdat de fusie niet doorging." Het was ironisch genoeg de dreiging van deze fusie die ervoor zorgde dat de schouders onder de club werden gezet.

Veel sponsoren en lokale ondernemers steken nu geld in RBC. "Dat heeft geleid tot een heel nieuw elan bij de club. Onder de slogan 'samen hogerop' hebben we de ambitie geformuleerd dat we binnen vijf jaar weer op divisieniveau willen spelen."  

Gerenommeerde namen komen weer terug naar RBC

Eric Konings

Positiviteit rondom de club

Ook op maatschappelijk en organisatorisch vlak is de club van plan veel te veranderen. Maar juist deze ambitie heeft RBC al eerder de kop gekost. Toch ziet Eric de veranderingen nu anders: "Er wordt beter over de investeringen nagedacht. En er is een grote groep supporters die alles heel kritisch en scherp in de gaten houdt."

Van dit seizoen verwacht Eric niet veel meer, die zal door de coronapandemie waarschijnlijk niet worden uitgespeeld. Of het divisieniveau binnen vijf jaar gehaald wordt, zal nog moeten blijken, maar dat is wat Eric betreft bijzaak: "Ik geniet al enorm van alle positiviteit rondom de club."

BVSC over de comeback van RBC

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1