Sport
EONOS

Verstappen maakt eerste kilometers in zandbak

foto: Red Bull Content Poolfoto: Red Bull Content Pool
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen maakt eerste kilometers in zandbak

Op het circuit van Bahrein rijden de Formule 1-coureurs hun eerste rondjes van het nieuwe seizoen. Op de eerste dag kwam gelijk Max Verstappen in actie. De Limburger had er zin in. 139 rondjes legde hij af en zette daarbij ook de snelste tijd neer.

Het is de eerste testdag in een spiksplinternieuw jaar, dus veel betekenis zullen alle resultaten niet hebben. Toch vindt Formule 1-commentator het ook weer niet iets om zomaar aan voorbij te gaan. "Als je en de snelste bent, en je bent de snelste in alle drie de sectoren van de baan, en je rijdt de meeste rondjes en je blijft heel, dan heb je de hele verlanglijst afgestreept.' vertelde hij in Langs de Lijn En Omstreken. Volgens Dekker kon het voor Verstappen niet beter op de eerste testdag.

Testen in Bahrein

Max Verstappen wil het komende seizoen, dat volgende week in Bahrein met de eerste Grand Prix van start gaat, opnieuw de grote uitdager zijn van wereldkampioen Lewis Hamilton. Maar die had een minder voorspoedige dag op het circuit, dat door zandstormen behoorlijk glibberig was. Waar Verstappen 139 rondjes maakte kwam de Brit niet verder dan 42. Teamgenoot Valtteri Bottas kwam door technische problemen maar zes keer over de finish. Op de tweede dag komen nog wat andere blikvangers in actie. Sergio Perez, de nieuwe teamgenoot va Verstappen, en Fernando Alonso die na twee jaar weer terugkeert in de koningsklasse van de autosport.

Ster advertentie
Ster advertentie