appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Succesvolste EK indoor ooit voor Nederlandse atleten

ANP
zondag 7 maart 2021 | NOS | Redactie

Het regende gouden medailles voor Nederland dit weekend op de Europese kampioenschappen indoor-atletiek. Het toernooi in Polen draaide zelfs uit op de succesvolste ooit voor Nederland.

Behalve twee bronzen en een zilveren medaille, was er in totaal maar liefst vier keer goud. Ze gingen naar de beide estafetteploegen op de 400 meter, naar Nadine Visser op de 60 meter horden en naar Femke Bol op de 400 meter.

Ad Roskam, technisch directeur van Atletiekunie, is "bijzonder tevreden". "Dit is opgebouwd over langere tijd. Sinds de komst van Zwitserse coach Lauren Meuwly zijn er een aantal talenten bijgekomen en die zijn in korte tijd op hoog niveau gekomen."

Ad Roskam over het succes van Nederland

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1