Sport
NOS

Andrej Rublev zet tennistoernooi in Rotterdam op zijn naam

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Andrej Rublev zet tennistoernooi in Rotterdam op zijn naam

De Rus Andrej Roeblev heeft de 48e editie van het ABN Amro World Tennis Tournament in Ahoy, Rotterdam gewonnen. In de finale was hij met 7-6 en 6-4 te sterk voor de Hongaarse qualifier Márton Fucsovics.

Roeblev was de grote favoriet voor de finale. De nummer acht van de wereld kwam in de finale nadat hij zaterdag de als tweede geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas uitschakelde in twee sets. Vorig jaar boekte de Rus vijf ATP-overwinningen. Fucsovics was de verrassing van het toernooi.

In de finale kreeg de Hongaar als eerste een kans om te breaken, maar uiteindelijk waren er geen breaks in de eerste set. De tiebreak ging naar Roeblev, die op de belangrijke momenten net wat beter was. Daarna was het verzet van Fucsovics gebroken. Het werd 6-4 in set twee. Roeblev had de hele wedstrijd het meeste aanspraak gemaakt op de zege, met 28 winners en een groot positief saldo ten opzichte van de missers die hij sloeg.

Roeblev volgt de Fransman Gaël Monfils op. Het toernooi in Ahoy werd gehouden voor lege tribunes. Ondanks dat werd er in Rotterdam alles aan gedaan om het sfeervol te maken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie