appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederlandse shorttrackers beginnen goed aan WK

ANP
vrijdag 5 maart 2021 | NOS | NOS Sport

De Nederlandse shorttrackers zijn goed begonnen aan de WK in eigen land. Op de eerste dag, waar alleen kwalificaties op het programma stonden, liet topfavoriete Suzanne Schulting zien in goede vorm te verkeren.

De regerend wereld- en olympisch kampioene op de 1.000 meter, plaatste zich eenvoudig voor de halve finales op de 1.500 meter en reed ook in de series van de 500 meter en de 1.000 meter gemakkelijk naar de winst. 

De talenten Selma Poutsma (21) en Xandra Velzeboer (19) zijn de eerste dag eveneens zonder kleerscheuren doorgekomen. 

Mannen

Ook de mannen waren vrijdag succesvol. Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf plaatsten zich voor de halve finales op de 1.500 meter en de kwartfinales op de 500 en 1.000 meter.

Het WK in Dordrecht ziet er door corona helemaal anders uit. Edwin Cornelissen maakte er een reportage over.

 

WK shorttrack is door corona anders dan normaal

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1