EONOS

Ajax knokt zich naar volgende ronde

2. Ajax knokt zich naar volgende ronde

Ogenschijnlijk zonder al te veel moeite heeft Ajax zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd Lille met 2-1 verslagen. Vorige week werd in Noord-Frankrijk ook al gewonnen. Toen eindigde het duel met een spectaculair slot eveneens in 2-1

In Amsterdam liet de Franse koploper zien dat ze zich niet zo maar naar de slachtbank wilde laten leiden. Een vliegende start zorgde voor druk op het doel van Maarten Stekelenburg die echter stand hield, soms had hij daarbij wel wat hulp nodig van een paar medespelers. Maar na vijftien minuten stond Lille toch weer met lege handen toen Davy Klaassen een vrije trap van Dusan Tadic binnenkopte.

1-0 Klaassen

Ook na rust had Ajax de grootste moeite met haar tegenstander. De koploper uit de eredivisie begon slordig aan de tweede helft wat nieuwe kansen opleverde voor Lille. Hoewel Ajax af en toe ook voor gevaar zorgde stond de gelijkmaker na 78 minuten toch nog op het scorebord. Lisandro Martinez liep in het strafschopgebied Timothy Weah lomp onderuit en na interventie van de VAR leverde die actie Lille een strafschop op die Yusuf Yazici feilloos inschoot. De druk op het doel van Ajax nam in de laatste minuten steeds verder toe totdat invaller Brian Brobbey vlak voor tijd David Neres in stelling bracht die aan alle onzekerheid een einde maakte.