Sport

Volg de topper tussen Feyenoord en AZ live op NPO Radio 1

foto: ANP Sportfoto: ANP Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de topper tussen Feyenoord en AZ live op NPO Radio 1

Na een week vol bekervoetbal staat het Eredivisieweekend weer op het programma. Met aankomende zondag om 16.45 uur een wedstrijd in de bovenste regionen van de ranglijst: de kraker tussen Feyenoord en AZ. Je volgt deze en alle andere wedstrijden dit Eredivisieweekend live op NPO Radio 1.

Afgelopen woensdag speelde Feyenoord tegen Heracles in de beker, de Rotterdammers boekten een 3-2 overwinning op de Heraclieden, maar gemakkelijk ging het niet. Coach Dick Advocaat was na afloop van de wedstrijd allerminst te spreken over de prestaties van zijn ploeg. Met name spits Lucas Pratto kan bij Feyenoord nog niet imponeren. Tegen de Almeloërs werd de Argentijn er na de eerste helft al uitgehaald.

"Het is geen jongen van de snelheid, hij moet ballen krijgen en die kreeg hij niet. Dan heb je weinig aan hem, dan moet je hem eruit halen" verklaarde Dick Advocaat na afloop tegen ESPN.

Senegalees talent

Of de 'kleine generaal' tegen AZ kiest voor Pratto of Jørgensen is nog onduidelijk. Wel hebben de Rotterdammers zich deze week op aanvallend gebied versterkt met de Senegalese Aliou Balde. Volgens kenners van het Afrikaans voetbal is de 18-jarige vleugelaanvaller een waar supertalent. Balde speelde eerder bij het Senegalese Diambars FC de Saly en tekent een contract tot 2025.

Dat de wedstrijd tegen de Alkmaarders in de eigen Kuip een topper belooft te worden is duidelijk, verdediger Tyrell Malacia zegt tegen Feyenoord TV dat hij aankomende zondag spektakel verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

AZ zal aankomende zondag op zoek gaan naar eerherstel tegen Feyenoord. De Alkmaarders verloren afgelopen woensdag met 0-1 van een sterk gewijzigd Ajax. Voor de eigen media van de club laat trainer Pascal Jansen weten te weinig gecreëerd te hebben tegen de Amsterdammers.

Thijs Oosting verruilt AZ voorlopig voor RKC. De 20-jarige middenvelder vertrekt op huurbasis naar RKC Waalwijk. Oosting speelde de afgelopen tijd in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ.

Tegen Feyenoord zullen de Alkmaarders een overwinning moeten boeken om aan te blijven haken bij de top van de Eredivisie. Zeker omdat er deze maand nog een zwaar programma rest met wedstrijden tegen FC Utrecht en wederom Ajax. Het gat met de koploper is momenteel zeven punten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie