Interessante topper Ajax-PSV eindigt gelijk

2. Interessante topper Ajax-PSV eindigt gelijk

Ajax-PSV was een waardige eerste topper van het seizoen. De twee ploegen hielden elkaar uiteindelijk in evenwicht, na een overweldigende start van PSV en vervolgens een fel strijdend en voetballend Ajax (2-2).

Al direct bij de aftrap nam PSV het initiatief. Het leverde de eerste corner op en uiteindelijk twee minuten later ook het eerste doelpunt. Na een hakje van Donyell Malen viel de bal voor de voeten van de teruggekeerde Eran Zahavi. De Israëlier schoot raak. Een verrassende start.

PSV nam het heft nog wat langer in handen. Malen vond Zahavi in de 22e minuut nogmaals. De oranje-international ging alleen op de keeper af, maar legde terug op Zahavi, die er nog beter voor stond. De spits scoorde voor de tweede keer.

Aan de overzijde raakte Dušan Tadić de buitenkant van de paal. Daarmee kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd. Het was nog wel lastig om door de verdediging van PSV te dringen, want PSV was veel gretiger om de bal terug te veroveren, dan dat Ajax op doel wilde schieten. Quincy Promes schoot aan het einde van de eerste helft wel, rechtuit, op doel, iets wat doelman Yvon Mvogo niet had verwacht. De goal was te danken aan het doorjagen van Tadić, die van de Ajax-spelers het hoogste niveau haalde.

Na de pauze kwam Sébastien Haller in de ploeg bij de Amsterdammers. De nieuwe aanwinst van 22 miljoen moest van trainer Erik ten Hag op de bank beginnen. Snel had de international van Ivoorkust de bal al in de goal liggen, maar de spits stond buitenspel. De veldverhoudingen waren compleet in het voordeel van Ajax gekeerd. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit. Antony was uiteindelijk de man die de 2-2 wist te maken, na een assist van Haller.

Daarna waren er voor beide ploegen nog wat kleine kansen. Gescoord werd er niet meer. Wat verder overigens nog noemenswaardig is, is de rentree van de lang geblesseerden Mohammed Kudus (Ajax) en Érick Gutiérrez (PSV).

In de avonduitzending van NOS Langs de Lijn is er uitgebreid teruggeblikt op de eerste topper van het seizoen:

Feyenoord morele winnaar

Feyenoord is de morele winnaar van het weekend. Het ging op de ranglijst Vitesse voorbij na de zege op Sparta. Ook lopen de Rotterdammers in op Ajax en PSV. De volgende interessante wedstrijden: PSV-AZ op woensdag 13 januari en FC Twente-Ajax op donderdag 14 januari.