appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Skeletonster Bos niet op EK-podium: 'Maar dit is hartstikke goed'

EPA
vrijdag 8 januari 2021 | NOS | NOS Sport

Kimberley Bos werd vrijdag zesde op het EK. "Dat is hartstikke goed eigenlijk. Het is een Duitse baan en dan zie je dat de Duitsers het gelijk gewoon heel goed doen."

Die kennen de baan op hun duimpje. Ondanks dat Bos de afgelopen weken veel podiumplekken pakte, kan ze dus leven met de zesde plek. Toch had ze stiekem wel gehoopt op een podiumplek. "Zeker na de eerste run, toen stond ik echt heel dichtbij. Maar in de tweede run maakte ik al snel een foutje en dan is het al snel klaar."

Want in het skeleton is het thuisvoordeel soms erg groot. "Twee van de drie Duitse vrouwen hebben hier leren slee├źn, die hebben echt heel veel runs op deze baan gehad en dat helpt gewoon."

Kimberley Bos tevreden met zesde plek

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1