appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Schulting en Hoogerwerf Nederlands allroundkampioen shorttrack

Orange Pictures
zondag 3 januari 2021 | NOS | Roy van den Busken

In Thialf zijn Suzanne Schulting en Dylan Hoogerwerf Nederlands kampioen allround shorttrack geworden. Schulting wist alle afstanden te winnen. Hoogerwerf won de 500 meter en werd tweede op de 1.500 meter.

Onbedreigd won Schulting zondag de 1.000 meter (de afstand waarop ze regerend olympisch en wereldkampioene is), de 500 meter en ter afsluiting ook de 1.500 meter. Achter haar pakten de jonkies Xandra Velzeboer en Selma Poutsma het zilver en brons.

Hoogerwerf, Jens van 't Wout en Friso Emons vormden het podium bij de mannen. Emons, die de 1.000 meter had gewonnen, leek in de 1.500 meter op weg naar de titel, maar doordat hij tegen een tegenstander aan reed kwam hij op de slotafstand niet verder dan de vijfde plaats. Voor Daan Breeuwsma - de kampioen van 2018 en 2019 - verliep het toernooi rampzalig. In winnende positie kwam hij in de laatste bocht van de 1.000 meter-finale ten val en op de 500 meter werd hij gediskwalificeerd na een valse start.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1