appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kabinet laat topsporters vanaf 17 december weer trainen en wedstrijden spelen

anp
dinsdag 8 december 2020 | NOS | NOS Sport

Topsporters in topcompetities mogen van het kabinet vanaf 17 december weer trainen en wedstrijden spelen. Dat heeft het kabinet besloten. Dat betekent dat ongeveer duizend voetballers en vijfduizend topsporters uit overige sporten weer volledig aan de slag kunnen.

"Voor hen is de nationale competitie belangrijk om aansluiting te houden bij de internationale top", laat het kabinet weten. Er komt nog geen versoepeling van de coronamaatregelen voor de amateursporters.

Tijdens het sporten geldt de afstandsmaatregel (1,5 meter) niet. De topsporters mogen met meer dan vier personen sporten en met meer dan dertig personen in een ruimte zijn.

Hendriks

De versoepeling geldt voor hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis.

De eredivisie, eerste divisie en de vrouweneredivisie in het voetbal en de sporters met een A-status bij sportkoepel NOC*NSF mochten al trainen en in een competitieverband uitkomen.

Directeur Erik Gerritsen van hockeybond KNHB is blij dat de hoogste divisie weer mag trainen en spelen. "Dat is van groot belang. Op één punt zijn we dus blij, maar we zijn ook teleurgesteld dat onze ander wens niet is verhoord. We willen graag dat er weer normaal kan worden getraind."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1