appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Otterspeer en Leerdam nationale sprintkampioenen

ANP
zondag 29 november 2020 | NOS | Roy van den Busken

De nationale titels in het sprinten zijn op het ijs van Thialf behaald door Hein Otterspeer en Jutta Leerdam. Otterspeer leek na een dag al verlost te zijn van concurrentie. Leerdam profiteerde op de afsluitende 1.000 meter van een matige race van Femke Kok.

De schaatsers waren twee dagen in Heerenveen voor het Daikin NK Sprint. De meeste spanning was er bij de vrouwen. Op de tweede 500 meter klopte Kok in een rechtstreeks duel nog haar concurrente Leerdam, met een verschil van acht honderdsten in haar voordeel. Leerdam moest op de 1.000 meter 0,31 seconde goedmaken op haar rivale. 

Leerdam leverde veel tijd in, in haar slotronde. Ze schudde ook het hoofd toen er 1.14,13 op de klok stond. Leerdam was daarmee een fractie sneller dan gisteren, toen er wat mis was met haar schaatsen. In de rit erna kwam Kok in de baan. Het sprinttalent verloor maar liefst 1,40 seconde op Leerdam, die zich net als in 2019 de beste sprintster van Nederland mag noemen. Suzanne Schulting, die we kennen van het shorttrack, werd derde op de NK sprint.

Mannen

De enige overgebleven concurrent voor Otterspeer was Ronald Mulder. De 34-jarige Mulder won het onderlinge duel op de 500 meter in 34.80. De tijd van Otterspeer was slechts de derde. Toch mocht Otterspeer met een ruime marge de kilometer in. Daar kwam bij dat Mulder zich terugtrok met liesklachten. Otterspeer reed zonder problemen naar zijn derde sprinttitel. Thomas Krol was de beste op de laatste afstand, in 1.08,34. Otterspeer eindigde in 1.08,78 als derde, achter Kai Verbij die door zijn 1.08,62 die N'tab (zesde) van het zilver af hield.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1